چرا نگران بیماری کرونا هستیم؟
دکتر الهام آقایی هستم، روانشناس بالینی.
اخیرا با شرایطی روبهرو هستیم که باعث شده اضطراب زیادی رو تجربه کنیم و روبرو شدن با این شرایط و ویروس کرونا این نگرانی رو ایجاد کرده که نکنه برای خودم یا عزیزانم مشکلاتی مثل بیماری یا مرگ اتفاق بیفته.
اضطراب و نگرانی طبیعیه؛ دو جور نگرانی داریم؛ یک نگرانی مفید و کارسازه؛ که یک نگرانی منطقیه و برای زمان اکنونه و ما باید راه حل هایی رو برای روبرویی در این شرایط رو درنظر بگیریم. توصیههای بهداشتی زیادی برای ما از منابع معتبر علمی ارائه شده. مثلا بیرون نریم، وسایل رو ضدعفونی کنیم و... و عقل سلیم میگه وقتی در این شرایط قرار گرفتیم، بهصورت کارساز و مفید کارهایی رو انجام بدیم تا نگرانیمون کاهش پیدا کنه.
ولی موضوع اینه که خیلی از ما این شرایط رو رعایت میکنیم ولی همچنان فکرهای نگران کننده یا اضطرابهایی داریم. این مربوط به دنیای درون ماست. در دنیای بیرون شرایط و اضطرابی وجود داره و ما به بهترین شکل ممکن رعایت میکنیم ولی افکار مربوط به نگرانی رو نمیتونیم از ذهن خارج کنیم.
تکنیکهای ساده برای مقابله با نگرانی ناشی از کرونا
تکنیکهای مربوط به اضطراب دنیای درون متفاوت از اضطراب دنیای بیرونه.
در دنیای بیرون: مراقبت و رعایت اصول بهداشتی و...
حتما بخوانید: شرایط دشوار و اضطرابآور را چگونه مدیریت کنیم؟
در دنیای درون:
- تکنیکهای مناسب برای نمونه میتونه فعالیتهای ذهنی انجام بدیم؛ مثل کتاب خوندن، جدول حلکردن، ریلکسیشن یا تنفس عمیق. در تنفسعمیق بهتره با فاصله 4 ثانیه دم و بازدم داشتهباشیم و درصورتیکه ذهنمون به هر موضوعی مشغول شد، سریعا حواسمون رو به تنفسعمیق برگردونیم.
- میتونید مراقبههای غیررسمی رو انجام بدید؛ به اینصورت که در زمان انجام هر فعالیتی تمام حواس پنجگانهتون رو بهاون کار معطوف کنید؛ مثلا زمانی که غذا میخورید به طعم، رنگ، جنس و دمای اون دقت کنید و تجربه کنید. هنگام دوش گرفتن قطرات آب رو لمس کنید.
حواسپرتی و مشغولشدن ذهن به چیزدیگه، یک امری طبیعیه. تنها کافیه با حفظ ملایمت، ذهنتون رو مجددا به فعالیتتون برگردونید.
انشاءالله که بهسلامتی بتونیم این دوران رو طی کنیم.
جهت ارتباط با خانم دکتر الهام آقایی، روانشناس بالینی، برروی لینک زیر بزنید:
ارتباط با خانم دکتر الهام آقایی
لینک مرتبط: