بهدلیل نقش پرارزشی که خانواده در سلامتی جسمی و روانی افراد دارد، اینبار پای صحبت روانشناس محترم، خانم رفیعهسادات شهیدی، مشاور خانواده و زوجدرمانگر نشستهایم و در رابطه با ویژگیهای خانواده سالم و انواع سرمایهگذاریهایی که در این نوع خانوادهها انجام میشود، مطالبی دریافت میکنیم.
خانواده سالم و میزان سرمایهگذاریهای آن
خانواده اولین و مهمترین بستری است که آن را تجربه میکنیم. از اینرو در عوامل زیادی همچون شکلگیری شخصیت ما اهمیت بهسزایی دارد. بنابراین در خانواده سالم، تندرستی و شادابی خانواده یک عامل بسیارمهم در شکلگیری سلامتروان اعضای آن است.
نکته مهم قبل از ورود به این موضوع، اندازهگیری میزان این سرمایهگذاریهاست. مختصر عرض کنم، هر خانواده سالمی سرمایهگذاریهای اندک و سادهای را انجام میدهد. اما همچون نهال کاشته شده، نیاز به آبیاری روزانه و هفتگی دارد. این گروه خانوادهها، با این عمل به سرمایههای گرانبها و کمیابی دست میابند که آرامش و نشاط و سلامت خانواده، بخشی از دستاوردها و سرمایههای آن است.
شاید این مقاله را بپسندید: چگونه شرایط آشفته و اضطراب آور را مدیریت کنیم؟
سرمایهگذاریهای عجیب در خانواده سالم
حال به برخی از ویژگیهای این خانواده ها میپردازم. شما نیز میتوانید به کمک آن، خانواده خود را تا اندازهای ارزیابی کنید.
اگر در ویژگیهای اعلام شده، گزینهای را یافتید که تابهحال به آن توجه نکردهاید، تلاش کنید آن را در چرخه زندگی خانوادگی خود وارد کنید و اگر در موارد ذکر شده، حالتی را میبینید که در اجرای آن با موانع و بازداریهایی مواجه میشوید، توصیه من این است که موانع را با کمک متخصص، بررسی کنید و حل و فصل نمائید.
از مهارتهای ارتباطی موثر استفاده می کنند.
وقتی هرکدام از اعضای خانواده به سهم خود در نحوه برقراری تعامل دقت میکنند، بازخوردها و پیامدهای شگفتانگیزی در میان اعضا پدید خواهد آمد.
تفاوتهای فردی را میپذیرند.
آنها به این مسئله آگاه هستند که هر یک از اعضا ویژگیهای منحصر به خود را دارد. بنابراین همدیگر را مقایسه نمیکنند و انتظارات خود را با توانمندیهای هریک از اعضا همسو و همسطح میکنند.
باهم گفتگو میکنند و یکدیگر را میبخشند.
آنها میدانند احتمال سوءتفاهم و درک نادرست در ارتباط امری بدیهی است، بنابراین در زمان احساس ناخوشایند با هم گفتگو میکنند و حتی اگر اشتباهی از طرف دیگری رخ داده باشد، توانایی بخشش و چشمپوشی از آن را دارند.
زمانی را برای باهم بودن در نظر میگیرند.
در این خانواده در طی روز یا هفته، بهطور روتین فعالیتهای مشترکی انجام میشود. این فعالیتهای مشترک، با هدف تعامل و نزدیکی بیشتر میان اعضای خانواده است. این فعالیتها مثل خوردن وعدههای غذای اصلی، خوردن میوه یا نوشیدنی در ساعت بعد از کار و استراحت، تعطیلات پایان هفته و...
در زمان موردنیاز از همدیگر حمایت میکنند.
همه ما نیاز داریم انسانهایی امن در کنار خود داشتهباشیم تا در زمان موردنیاز از آنها حمایت و همراهی لازم را دریافت کنیم. چقدر خوب که بیشتر این منابع حمایتی از اعضای خانواده ما باشند.
امید که با این سرمایهگذاریهای اندک، خانوادهای سالم بسازید. تا زندگیِ رو به رشد، حال خوب و بانشاط را در کنار عزیزانتان تجربه کنید.
جهت ارتباط با خانم رفیعهسادات شهیدی، مشاور خانواده و زوجدرمانگر، در سامانه نوبان، برروی لینک زیر بزنید:
ارتباط با سرکارخانم رفیعه سادات شهیدی
لینک مرتبط:
سلامت همه آفاق
در سلامت توست