استفراغخونی و مدفوع سیاهرنگ را دستکم نگیرید.
گاهیاوقات با برخی علائم فیزیکی مواجه میشوید که ظن نشانه یک مسأله جسمی حاد وجود دارد؛ همچون استفراغ خونی یا مدفوع سیاهرنگ. ممکن است این مسأله حاکی از یک قاتل خاموش همچون سرطان باشد؛ سرطان معده. البته جای نگرانی نیست. چرا که این علائم، همیشه نشانه سرطان نیست. سلامتیار (پزشک) تان با بررسیهای لازم، تشخیص میدهد که با چه مسألهای مواجه شدهاید.
ما در این مقاله قصد داریم شما را با سرطان معده آشنا کنیم که استفراغ خونی و مدفوع سیاهرنگ از علائم شایع آن است. البته بهانضمام برخی نشانههای دیگر. با بیانات خانم دکتر هلاله خوشبخت، متخصص رادیوتراپی و انکولوژی، با ما همراه باشید. بههمراه علائم دیگر این بیماری، پروسه درمان آن را دریابید.
سرطان معده چه نشانهها و علائمی دارد؟
- کاهش وزن و درد شکمی؛ معمولا زیرجناق، در موارد شدید شدت آن افزایش میابد.
- تحمل کم در بلع غذا
- کم خونی؛ که نشانه خونریزی مخفی یا آشکار است.
- حالت تهوع و استفراغ خونی
- وجود خون در مدفوع و مدفوع سیاه رنگ
- سوءهاضمه شدید
و...
سرطان معده چگونه تشخیص داده میشود؟
در درمان سرطان معده، تشخیص درست و دقیق اهمیت ویژهای دارد تا میزان گسترش بیماری مشخص شود.
ابتدا سلامتیار محترم شما را معاینه میکند و تمام ارزیابیهای لازم را انجام میدهد. در صورت مشکوک بودن، آزمایشهایی تجویز میکند. برای تشخیص قطعی با آندوسکوپی، نمونهبرداری انجام میدهد. گزارش میشود که شما به سرطان معده دچار شدهاید یا خیر. برای میزان گستردگی تومور باید بررسیها و روشهای تشخیصی مختلفی انجام شود. از جمله سیتیاسکن، MRI، ارزیابی کارکرد کلیه و کبد با آزمایشات خون.
انواع درمان سرطانمعده
- قدم اول درمان سرطان معده، جراحی است. در این مرحله، تومور سطح معده را درگیر کرده است و ممکن است از سطح معده فراتر رود و اندامهای اطراف معده همچون پانکراس و کبد را دربر گرفته باشد.
- اگر میزان درگیری بیشتر شود، غدد لنفاوی را نیز شامل میشود. در این مرحله، بهترین اقدام شیمیدرمانی است. در برخی موارد رادیوتراپی سپس جراحی انجام میشود. بهتر است تومورهای ابتدای معده قبل از جراحی رادیوتراپی نیز شوند.
سلامتجویانی (جویندگان سلامت/مراجعین) که ابتدا جراحی میشوند، بعد از گزارش پاتولوژی بر اساس یافتهای بافتشناسی، تصمیمگیری میشود آیا شیمیدرمانی انجام دهند یا خیر. درصورتیکه جدارههای عمقی معده نیز درگیر شده باشد یا غدد لنفاوی نیز گرفتار باشد، شیمیدرمانی پیشنهاد میشود.
رادیوتراپی عموما 25جلسه است. بدینمعنا که سلامتجو حدود 5هفته تحت پرتودرمانی قرار میگیرد. بههمراه رادیوتراپی از داروهای شیمیدرمانی هفتگی استفاده میشود و در بعضی از موارد این داروها بهصورت خوراکی و روزانه برای سلامتجو تجویز میشود تا میزان تأثیر اشعه برای معده افزایش یابد. عموما پروسه درمان 6ماه بهطول میانجامد.
امیدواریم پیگیریهای شما از سلامتیارتان، در جهت حفظ و تداوم سلامتی خود و اطرافیانتان قرار گیرد.
دانستنی ضروری برای خانمها: با این 7 آزمایش ضروری، سلامت عمومی خود را تضمین کنید.
جهت ارتباط با خانم دکتر هلاله خوشبخت، متخصص رادیوتراپی و انکولوژی، برروی لینک زیر بزنید:
ارتباط با خانم دکتر هلاله خوشبخت
لینک مرتبط:
سلامت همه آفاق
در سلامت توست