هدف از حضور نوبان در نمایشگاه جیتکس 2021
نمایشگاه جیتکس در تاریخ 17 الی 21 اکتبر 2021 (25 الی 29مهر 1400) برگزار شد .سامانه نوبان نیز با سه نماینده در این نمایشگاه شرکت کرد. آقای دکتر منوچهری رئیس هیئت مدیره نوبان، آقای دکتر عباسیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مشاور نوبان در امور سلامت و پزشکی، آقای مهندس باقریان مدیر تیم نوآوری نوبان.
سامانه نوبان با هدفِ آشنایی با شرکتهای دارای ایدههای ناب و تحولات روز، در عرصۀ سلامت و فناوریهای مرتبط، در زمینههای هوشمصنوعی، پردزاش ابری و... در این نمایشگاه شرکت کرد.
بخشها و رویدادهای جیتکس
نمایشگاه جیتکس هرساله در محل تجارت جهانی دبی برگزار میشود که بزرگترین رویداد فناوری در آسیاست و از تمامی کشورهای دنیا بازدید دارد. استارتاپها و شرکتهای مختلفی با اهداف متفاوت در این رویداد شرکت میکنند؛ همچون نمایش کسب و کار، شبکهسازی، توسعه بازار، یافتن شریک و سرمایهگذار برای استارتاپ. سرمایهگذارهای مختلف نیز جهت سرمایهگذاری، با هدفِ یافتن ایدههای خوب در استارتاپها، از این نمایشگاه بازدید میکنند.
در این نمایشگاه تمامی کشورها امکان شرکت دارند. از ایران نیز 20 استارتاپ شرکت کردند.
رویدادها در این نمایشگاه اکثرا به صورت رایگان و در حوزهها و بخشهای مختلف برگزار شد. از جمله هوشمصنوعی(َAI)، بلاکچین، رایانش ابر، روبات، دادههای بزرگ، فینتک، مخابرات، اینترنت اشیاء(IOT)، اتصالات و... . بخش AI متمایز بود و بهشدت در آن سرمایهگذاری شده بود.
رویدادهای خصوصی زیادی نیز برگزار شد. در یکی از رویدادهای خصوصی مشهور infinity code که اسپانسر آن ماکروسافت و ردهت بود، آموزش برنامهنویسی انجام میشد و امارات روزانه حدود 100 برنامهنویس از این طریق جذب میکرد.
به فعالیتهای مشاهدهشده در چندبخش این نمایشگاه اشاره میکنیم:
بخش Telecome & Connectivity
اتصالات از اصلیترین اپراتورهای تلفن همراه در دبی است. هرساله در رویداد جیتکس غرفۀ خاصی دارد و اوج فناوری تکنولوژی را از شرکتهای بزرگ دنیا به نمایش میگذارد. رویدادی است که استارتاپهای مختلف با مضامین متفاوت آموزش، نرم افزار و ... در آن حاضر میشوند. اتفاقات و ایدههای ناب و نو را میتوان در آنجا دید. کمپانیهای معروفی همچون هوآوی، نوکیا، بنز مدلهای مفهومی جدید خود را به نمایش میگذارند.
فضای بخش اتصالات بگونهای متفاوت از بخشهای دیگر و بطور کامل پوشیده از LEDهای مختلف بود.
بخش Future stars
به دلیل اهمیت فوقالعادۀ بخش Futere stars و اهداف ما از حضور در نمایشگاه جیتکس، در این بخش حضور بیشتری داشتیم. فضای فوقالعاده پویایی بود. بطورکلی در این فضا استارتاپهای مختلف و شرکتهای کوچک، در فضای بزرگی کنار هم قرار میگیرند. ارتباط و شبکهسازی بین شرکتها، سرمایهگذارها و بازدیدکنندهها برقرار میشود. استارتاپها در حوزههای مختلف وجود داشتند؛ اما بطورکلی در AI،IOT ، Cloud، Costomer management با مضامین مختلف آموزشی، سختافزاری، نرمافزاری و... در عینحال همگی به نوعی باAI و IOT ارتباط داشتند.
از همۀ کشورها، انواع استارتاپها حضور داشتند. بطوریکه کسبوکارهای هر کشور نزدیک هم قرار داشتند. مثلا 20 استارتاپ از ایران نزدیک هم قرار گرفته بودند. اطلاعات شرکتها به روشنی در برد مخصوصشان قرار داشت تا بازدیدکنندگان به سرعت هدف موردنظر خود را بیابند. مثلا نام کشور، نام شرکت، اطلاعات مختصر درمورد محصول، همینطور بخش فعالیت موردنظر برروی برد قرار داشت.
امسال بخشهای مختلف با رنگهای مختلف از هم متمایز و پارتیشنبندی شده بودند. مثلا بخش جنرال نارنجی و قرمز،AI آبی روشن، مارکتینگ زردرنگ، فینتک سبزرنگ و...
چندکشور ژاپن، ایتالیا، برزیل و بحرین پاویون خاص و ویژه خود را داشتند.
یک نمونۀ عالی در بخش مارکتینگ، talk waker از کشور لوکزامبورگ استارتاپ شاخص و خاصی بود.
مضمون این شرکت در زمنیه هوش و رفتارشناسی مشتریان بود و به بررسی تحلیل گفتگوهای دیجیتال در سرتاسر وب و شبکههای اجتماعی میپرداخت.
این شرکت ادعا داشت مشتریان موردنظر را در حوزهای مختلف رصد میکند، تحلیل رفتارشناسی کاربران را در هر جامعۀآماری امکانپذیر کردهاست و با مضامین و حوزههای موردنظر آمار و دیتا میدهد. شرکتهای مطرحی چون Adidas،Expo 2021، Unisef و تعدادی شرکت دیگر با talk waker همکاری میکنند. این شرکت اطلاعات و آمار را جمع آوری میکند و در اختیار کمپانیهای بزرگ میگذارد. که در افزایش فروش و تغییر جهت رویکردشان تأثیر به سزایی میگذارد.
یک رویداد بزرگ نیز به نام super nova وجود داشت. 790 استارتاپ در آن شرکت کردهبودند. با ارائه فیلم 3دقیقهای از معرفی کسبوکار، 39شرکت برگزیدهشده و در رویداد شرکت داده میشدند. در مرحله نیمهنهایی، رویداد حضوری بود. یعنی استارتاپهای برگزیده برروی سن ایدههای خود را ارائه میدادند و داوران به صورت تخصصی آنها را بررسی میکردند. با چند شرکت ایرانی نیز گفتگویی داشتیم. یک نکتۀ خیلی جالب و امیدوارکننده این بود که حدود 40 استارتاپ یا شرکت برتر در این نمایشگاه حضور داشتند، از 20 استارتاپ شرکتکنندۀ ایرانی در این نمایشگاه، 7استارتاپ، در این جمع حضور داشتند.
Digital city
شهر دبی را به تصویر کشیدهبود. دستاوردها و محصولات و زیرساختهای حوزه اینترنت و اینکه چه کارهایی کرده و چه برنامههایی دارند.
بخش تکنولوژی مصرف کننده (costomer tech)
محصولات مختلفی دیده میشد. یکی از محصولات جالب، هولوگرام بود. به این صورت که شما هرجای دنیا باشید، هولوگرام یا تصویر شما در جای دیگری از دنیا مثلا در یک جلسه میتواند باشد. گویا در آن جلسه حضور دارید.
بخش AI, CLOUD, ROBOTICS, IOT, BIG DATA
شرکتهای مختلف در حوزههای مختلف در این بخش محصولات خود را در معرض نمایش قرار دادهبودند. روبات در زمینههای مختلف دیده میشد. از جمله: روبات گارسون ، روبات تسویه هوا، در بخش health روباتهای جراح و سیستم و سامانههای سلامتی وجود داشت. در خدمات درمانی مثلا برای کسانی که توانایی راه رفتن نداشتند، با کمک دستگاه رباتیک بزرگ، این امکان فراهم میشد.
یک رباتیک جراح توجه بسیاری را به خود جلب میکرد. هم از لحاظ رباتیک و هم از لحاظ هوشمصنوعی، یک AI تعاملی بود. به شدت میتوانست با شما ارتباط برقرار کند و حالات هیجانی را در صورتش به راحتی مشاهده میشد.
بخش smart business solution
در بخشهای مختلف راهحل داده بودند. به دلیل ارتباط نداشتن با اهداف سفر ما، از این بخش بهسرعت گذشتیم.
در پایان
چند نکته در رابطه با نمایشگاه جیتکس حائز اهمیت است:
- این نمایشگاه، وسعت بزرگی دارد و از تمام کشورهای دنیا در آن شرکت میکنند.
- امکان شناخت تقریبی رقبای خارجی وجود دارد.
- برای آشنایی با ایدهها و توسعه کسبوکار، پتانسیل فوقالعادهای دارد.
- شرکتها و بازدیدکنندهها با اهداف مختلفی در این نمایشگاه حاضر میشوند. جایی است که بهشدت به شبکهسازی و جذب سرمایه پرداخته میشود.
ما نیز در نمایشگاه جیتکس حضور یافتیم تا با کسب دانش روز در حوزۀ پزشکی و فناوریهای مرتبط، در آینده اتفاقات خوبی در حوزه سلامت و درمان داشتهباشیم. با دغدغهای که در زمینۀ پایش و مراقبت از سلامتجویان داریم، با نگاه فراملیتی در نمایشگاه حضور یافتیم تا بتوانیم زیرساختها را در این زمینه توسعه داده و نیازهای جامعه را پوشش دهیم.
سلامت همه آفاق
در سلامت توست