خوبان همراه نوبانی سلام
خوشحال و سپاسگزاریم که سایت خودتان را پیگیری می کنید.
امروز قصد داریم چند مطلب مفید در رابطه با ماه مبارک رمضان، تقدیم حضور گرمتان کنیم.
با چند مطلب زیر با ما همراه باشید:
آیا روزهداری برای سلامتی مان دارد؟
اصول تغذیه در ماه رمضان؛ وعدههای خود را با سوپ آغاز کنید.
در ماه رمضان چه غذاهایی بخوریم؟
آیا روزهداری برای سلامتیمان ضرر دارد؟
در زمان روزهداری بدن برای چندین ساعت بدون غذا میماند. در حالت عادی وقتی روده تمام مواد مغذی را جذب میکند، گلوکز بدن که در کبد و عضلات ذخیره میشود منبع اصلی انرژی گرفتن بدن است. در طول روزه ابتدا این منبع گلوکز برای تهیه انرژی مصرف میشود، بعد از مدتی وقتی منبع گلوکز بدن به پایان رسید چربیها منبع جایگزین تهیه انرژی برای بدن میشوند. تنها با غذا نخوردن طی چند روز و هفته است که بدن برای تهیه انرژی به سراغ پروتئینها میرود. در اینکه گرسنگی به مدت طولانی اشتباه است، شکی نیست، اما از آنجا که روزه گرفتن با طلوع خورشید شروع میشود و با غروب آن به پایان میرسد، تنها اتفاقی که برای بدن میافتد خالی شدن منبع گلوکز است. روند تغییر سوخت بدن از گلوکز به چربی به آرامی پیش میرود به همین دلیل عضلات برای تبدیل پروتئین به انرژی، تحلیل نمیروند. تعادل غذا و مایعات دریافتی در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد. هرچند کلیه به حفظ آب و نمک بدن کمک میکند، اما به هر حال مقداری از آن با عرق کردن از بین میرود. برای جلوگیری از تحلیل عضلات، باید به اندازه کافی مواد غذایی انرژیزا مانند کربوهیدرات و چربی مصرف کنید. از این رو یک رژیم غذایی متعادل در این ماه شامل مقدار کافی مواد مغذی، آب و املاح است.
مزایای روزه گرفتن
روزه گرفتن فواید بسیار زیاد و باور نکردنی برای بدن دارد که عبارتند از: کمک به کاهش وزن سلامت قلب تقویت مغز تقویت سیستم ایمنی حفظ قدرت عضلانی بدن کاهش سطح چربی خون کاهش خطر آلزایمر و پارکنیسون افزایش سوخت و ساز بدن و...
معایب روزه گرفتن
تحقیقات نشان داده کاهش مجموع کالری مصرفی در روز همانند یک آنتیاکسیدان به سلامت مغز و بدن کمک میکند. به عبارت دیگر یکی از قویترین شاخصهای طول عمر، غذایی که میخورید نیست، بلکه مقدار غذایی است که میخورید. آنهایی که کمتر غذا میخورند بیشتر هم زندگی میکنند. با این حال اگر کاهش کالری دریافتی بیش از حد باشد و این کار به صورت مداوم ادامه پیدا کند، بدن این شرایط را یک عامل استرسزا قلمداد خواهد کرد. پس قرار نیست خود را کاملا از غذا خوردن محروم کنیم. برای مثال اگر یک فرد دو روز چیزی نخورد دچار نشانههایی مانند مقاومت به انسولین میشود و همین میتواند در برخی موارد منجر به دیابت شود. در کنار افزایش هورمونهای استرس و مقاومت به انسولین، ممکن است بدنتان به حالتی برود که به آن قحطیزدگی میگویند. در این شرایط سوخت و ساز بدن کاهش پیدا میکند و کمتر کالری میسوزانید؛ حتی بدتر از این، ممکن است بدن برای نجات خود چربیها را حفظ کند.
در ماه رمضان چه غذاهایی بخوریم؟
منبع: مجله سلامتی دکتر کرمانی