آقای دکتر کیهان گنودی، متخصص تغذیه بالینی بیان کردند در ارتباط با ابعاد تغذیهای سیستم ایمنی مهمترین نکته تعادل مصرف مواد غذاییست و باید از تمام گروههای مواد غذایی که شامل سبزیجات، میوهجات، پروتئینها، چربیها، کربوهیدارتها به نسبت متعادل مصرف کنیم.
الگوی تغذیه اصولی برای پیشگیری و مقابله با کرونا:
- حداقل باید 3واحد سبزیجات (بهتره نشاستهای باشند) در روز مصرف بشه. سبزیجاتی که برگهای سبز دارند مناسب مصرفاند.
- حداقل 2واحد میوه در روز صرف کنید (نوع میوه مهم نیست). هنگام مصرف سبزیجات سعی کنید همراه با آبلیمو ترش تازه یا آبنارنج تازه باشه؛ که سرشار از ویتامینc هستند و ویتامینc نقش اساسی در ارتقاء سیستم ایمنی بدن داره.
- از مصرف پیاز خام غافل نشید؛ که منبع سرشار ویتامینc ست. منابع دیگه مثل کلمبروکلی، گوجهفرنگی و میوههایی مثل مرکبات مناسب مصرف هستند.
- حداقل تلاش کنید در طول روز 8لیوان مایعات به بدنتون برسونید تا مواد زائد از بدن دفع بشه؛ در غیراینصورت عدم تامین مایعات مورد نیاز، باعث میشه سیستم ایمنی صدمه ببینه.
- مصرف ویتامینهای گروه a ، e، c و d هم توصیه میشند. استفاده از تخممرغ مفید و تاثیرگذاره که منبع سرشار ویتامین گروههای e و d ست و هویج که منبع سرشار ویتامین های گروه a ست.
- استفاده متعادل از سایر پروتئینها مثل تخممرغ، گوشتها و حبوبات باید رعایت بشه.
از چه الگوهای غذایی پرهیز کنیم؟
- در ابتدا باید مصرف غذاهای کم پخته یا نپخته رو کنار بگذارید. مثل تخممرغ عسلی، استیکهای نیمپز و کبابهایی که اطمینانی به کامل پختهشدنِ وسط آن نیست. لازمه غذا کاملا مغزپخت شده باشه. این ویروس در دمای 56درجه از بین میره؛ در نتیجه مرکز غذا باید به دمای 56درجه رسیده باشه که در موارد نام برده شده، به این دما نمیرسه.
- سوسیس، کالباس و همۀ فست فودها و غذاهای چرب و سنگین رو استفاده نکنید. چون سیستم ایمنی بدن رو ضعیف میکنند.
- سبزیجات و میوهجاتی که تهیه میکنید حتما باید ویروس زدایی بشه. اگر مواد مخصوص رو ندارید، میتونید با استفاده از چند قطره مایع ظرفشویی این کار رو انجام بدید.
- در نهایت اینکه اگر فردی دچار تب شد، باید میزان دریافت پروتئین و ویتامینش رو افزایش بده.
چگونه با شیوع ویروس کرونا، نان سالم تهیه کنیم؟
نانهای سنتی وقتی از تنور خارج میشند، به دست عوامل نانوایی میتونند آلوده بشند؛ در نتیجه مهمه تا خودمون احتیاطهای لازم رو بکنیم و سفره یا کیسهای همراهمون باشه. به نانواییهایی مراجعه کنید که مسئول دریافت وجه از کسی که نان رو از تنور خارج میکنه و به شما تحویل میده جدا هستند.
نانها رو پس از خرید حتما در خونه با گاز، بخاری، مایکروویو و ... گرم کنید.
جهت ارتباط با آقای دکتر کیهان گنودی، متخصص تغذیه بالینی، برروی لینک زیر بزنید:
ارتباط با آقای دکتر کیهان گنودی
لینک مرتبط: